Een wetsuit kopen? Waar moet je op letten?

Een wetsuit kopen lijkt gemakkelijker dan het is. Vergelijk het met een aanschaffen van een spijkerbroek. Wat voor de een prima zit, is voor de ander een crime. Je moet van te voren goed bepalen waar je het wetsuit voor gaat gebruiken. Dat klinkt misschien gek, maar als je je gaat verdiepen in verschillende wetsuits, zul je merken dat er veel verschillen bestaan. Een wetsuit kopen zonder je goed te laten voorlichten is eigenlijk niet te doen. Daarom bestel je je wetsuit online bij bovenstaande webshop. Zij kunnen je in een chat heel veel vertellen over een wetsuit kopen. Ook dingen waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Een wetsuit kopen voor zeilen of voor surfen

Kijk, daar begint het al. Wist jij dat daar verschillen in zaten? Ik dus niet. Maar een wetsuit kopen voor zeilen is wel degelijk anders dan een wetsuit kopen voor surfen. Voor zeilen heb je een stevig wetsuit nodig, dat heel goed beschermd is op plaatsen waar veel slijtage voorkomt. Denk dan aan ellebogen en knieën. Voor surfen (en ook voor wakeboarden) heb je een meer soepel wetsuit nodig. Dat je de bewegingen laat maken die je wil maken. Als het goed is, schuur je niet telkens langs je surfplank of je wakeboard. Daarom kan de stevigheid van dit wetsuit best een tandje minder.
Twee watersporten, twee verschillende wetsuits kopen… Het houdt wat in allemaal!
Wetsuit kopen

Een wetsuit kopen voor de zomer of voor de winter

Bij het aanschaffen van een wetsuit denk je toch al gauw aan de zomer. Lekker surfen of zeilen, zonnetje erbij en genieten maar. Je kunt dan best een wetsuit met korte mouwen en broekpijpen kopen. Je kern blijft dan, vooral in wat dieper water gewoon warm. Maar ga je in de winter zeilen of bijvoorbeeld kitesurfen in het najaar? Dan is zo’n wetsuit natuurlijk geen optie. Je zult dan een wetsuit kopen dat extra goed geïsoleerd is en misschien zelfs wel een thermolaag heeft aan de binnenkant.
Twee seizoenen, twee verschillende wetsuits kopen… Je bent er zomaar niet!

Een wetsuit kopen voor kinderen

Kinderkleding kopen we allemaal graag “op de groei”, zeker als het om wat duurdere kleding gaat. In het geval van een wetsuit gaat die vlieger helaas niet op. Koop je een te groot wetsuit, dan zal er altijd water in lopen, hierdoor komt de veiligheid in het geding. Een wetsuit kopen voor kinderen is een échte uitdaging!