Hoe kan ik snel mijn jacht verkopen?

Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je jouw jacht wilt gaan verkopen, is het altijd fijn om je jacht snel te hebben verkocht nadat deze in de verkoop is gegaan. Wanneer je voor de eerste keer je jacht wilt gaan verkopen kan dit proces wat langer duren dan wanneer je er al ervaring hebt met het verkopen van een jacht. In dit artikel benoemen we de belangrijkste punten voor het verkopen van je jacht.

Jacht verkopen met een jachtmakelaar

Wanneer je jouw jacht binnen je eigen netwerk gemakkelijk kunt verkopen hoeft er uiteraard geen jachtmakelaar voor aan te pas te komen. De kun je de kosten van de jachtmakelaar ook al wegstrepen. Daar staat dan tegenover dat je zelf erg veel tijd moet investeren in de verkoop van je jacht. Veel mensen kiezen er daarom ook ervoor om het verkopen van de jacht aan de jachtmakelaar over te laten. Een jachtmakelaar heeft namelijk altijd geïnteresseerden die in de verkoophaven een kijkje komen nemen. Daarnaast verkopen zij dagelijks jachten waardoor ze gemakkelijk op de behoeften van de potentiële klant kunnen inspelen.

Het kiezen van de juiste jachtmakelaar

Wanneer je aan het oriënteren bent voor de juiste jachtmakelaar is het verstandig om te beginnen in je directe omgeving. Is er een jachtmakelaar dichtbij dan is het gemakkelijkste om jouw jacht daar onder te brengen. Het is dan wel belangrijk dat alle andere voorwaarden aanwezig zijn. Denk hierbij aan een goede website waar jouw jacht op wordt gepromoot, het  verkooppercentage die wordt gevraagd en die manier waarop de makelaar te werk gaat.

Onderhouden van de huidige jacht

Wanneer je eenmaal de juiste jachtmakelaar gevonden hebt zal deze het verkopen verder voor je afhandelen. Dit wil niet zeggen dat je de jachtmakelaar niet van dienst kan zijn. Vooral met het oog op een eventuele nieuwe jacht die je gaat kopen. Wanneer je gebruik maakt van de jacht, is het onderhoud van de boot zeer belangrijk. Een goed onderhouden jacht is voor een jachtmakelaar ook vele malen gemakkelijker te verkopen en daarnaast zal je dan ook een goede verkoopprijs eraan over houden. Wil je meer weten hou je precies het interieur van je jacht kan onderhouden? Ga dan eens op zoek naar een interieurblog.